Δομές & Υπηρεσίες

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η Εταιρεία ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στην προσπάθειά της να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών με άνοια και των οικείων τους, που συνεχώς αυξάνονται, έχει οργανώσει μία εβδομάδα δραστηριοτήτων, οι οποίες δημοσιεύονται καθημερινά στον τοπικό τύπο (Εφημ. ΠΑΤΡΙΣ).

Ελλείψει καταλλήλου οικήματος/χώρου, δημιούργησε σε διάφορες περιοχές Κέντρα Ημέρας «σταθμούς» σε χώρους που ευγενώς μας έχουν προσωρινά παραχωρηθεί, από Δήμο και Εκκλησία, για την εξυπηρέτηση των κατοίκων των γύρω περιοχών που έχουν ασθενείς με τη νόσο αυτή.

Έτσι, από Δευτέρα έως Παρασκευή με εθελοντές πάντα επαγγελματίες υγείας, λειτουργούν δωρεάν, συστηματικά όλοι οι σταθμοί με προγράμματα νοητικής ενδυνάμωσης για τους ασθενείς και ομάδες ενημέρωσης, εκπαίδευσης και ψυχολογικής υποστήριξης για τους περιθάλποντες.

  • Κάθε Δευτέρα απόγευμα 18:00-20:00(στο Χριστιανικό Σωματείο «Απόστολος Παύλος» Αμαλθείας 12 πλακόστρωτο (παραπλεύρως Αρχιεπισκοπής) πραγματοποιείται από ειδικούς επιστήμονες -κατόπιν ραντεβού- νευροψυχολογική εκτίμηση και εφόσον η διάγνωση αποβαίνει θετική, οι ασθενείς εντάσσονται σε ειδικό πρόγραμμα.
  • Κάθε Τρίτη απόγευμα 17:00-20:00(στον Κοινωνικό χώρο των Ιδρυμάτων Α. Μ. Καλοκαιρινού -κέντρο πόλης, Μονής Αγκαράθου και Κοσμά Ζώτου), εφαρμόζονται προγράμματα νοητικής ενδυνάμωσης για ασθενείς με νόσο Alzheimer και παρέχεται ενημέρωση, εκπαίδευση και ψυχολογική υποστήριξη σε περιθάλποντες.
  • Κάθε Τετάρτη απόγευμα 17:00-20:00(Μάχης Κρήτης και Ηφαίστου γωνία): Προγράμματα νοητικής ενδυνάμωσης ασθενών και ψυχολογικής υποστήριξης περιθαλπόντων. Κυρίως λειτουργεί ως Κέντρο Λογοθεραπείας.
  • Κάθε Πέμπτη απόγευμα 17:00-20:00(«Παναγία Μπεντεβή» Μεγ. Αλεξάνδρου και Θ. Κορνάρου γωνία 4ο Δημοτικό διαμέρισμα): Εφαρμόζονται προγράμματα νοητικής ενδυνάμωσης για τους ασθενείς με ασκήσεις προσοχής, μνήμης και λόγου, και ομάδες συζήτησης για ψυχολογική υποστήριξη και περιθαλπόντων.
  • Κάθε Πέμπτη πρωί επίσηςεπίσης λειτουργεί Ιατρείο Μνήμης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου για ασθενείς με άνοια.
  • Κάθε Παρασκευή απόγευμα 17:00-20:00 – Καφέ Alzheimer, (Πνευμ. Κέντρο Αγ. Γεωργίου Πόρου) φιλοξενούνται και ψυχαγωγούνται, άτομα με άνοια που δεν μπορούν πλέον να παρακολουθήσουν τα προγράμματα των κέντρων, υπό την εποπτεία ιατρού-γεροντολόγου, ψυχολόγου, διαιτολόγου-διατροφολόγου, οδοντιάτρου, γυμνάστριας και μουσικοθεραπευτή, όπως επίσης και την συντροφιά φίλων του Ερυθρού Σταυρού και άλλων εθελοντών μας. Προσπαθούμε να προσφέρουμε ένα απόγευμα αλλιώτικο από τα άλλα, μέσα από εκπαίδευση, ψυχαγωγία και ασφάλεια, στοχεύοντας επίσης στην ανακούφιση των οικογενειών τους, που έχουν έτσι την δυνατότητα να διαθέσουν λίγες ώρες για τον εαυτό τους, έστω για ένα απόγευμα, απαλλαγμένοι από το -δυσβάστακτο πολλές φορές- καθημερινό τους φορτίο.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ έχει εξασφαλίσει στα προκατασκευασμένα κτίρια του Πανεπιστημίου Κρήτης επί της λεωφόρου Κνωσού, χώρο έκτασης 400 τ.μ. περίπου, και βρίσκεται σε διαδικασία κατάθεσης πρότασης για την ένταξη σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα -μέσω ΕΣΠΑ- και την δημιουργία Ενιαίου Κέντρου Ημέρας για την πόλη του Ηρακλείου και την ευρύτερη περιοχή του Νομού.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2810226308, 2810224427
κινητό 6974192595
E-Mail : alzheimer.heraklion@gmail.com

Comments are closed.