Σεπτέμβριος 2019 Παγκόσμιος μήνας Alzheimer – Δράσεις

Σεπτέμβριος 2019   Παγκόσμιος μήνας Alzheimer

Παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης

Ας μιλήσουμε για την άνοια

Κάθε χρόνο οργανώνονται σε πολλές χώρες, διάφορες εκδηλώσεις για τον παγκόσμιο μήνα νόσου Alzheimer, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για την νόσο και τους τρόπους αντιμετώπισης.

Η «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» του Ηρακλείου Εταιρεία για τη νόσο Alzheimer και την υγιή γήρανση, συμμετέχει και οργανώνει σειρά δραστηριοτήτων με διαδοχικές δημοσιεύσεις, σχετικές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές και ενημερωτικές ομιλίες.

Τεστ μνήμης για το κοινό (μόνο κατόπιν ραντεβού) στο τηλ. 6947816155

Τα ενδιαφερόμενα άνω των 65 ετών άτομα θα μπορούν να πραγματοποιήσουν τεστ μνήμης -εφόσον συντρέχουν λόγοι– την Τρίτη 17 και Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 στον Κοινωνικό χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού (Μ. Αγκαράθου και Κ. Ζώτου (όπισθεν Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου) όπως και την Πέμπτη 19 και Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 στο 4ο Δημοτικό Διαμέρισμα Παναγία Μπεντεβή, Μεγ. Αλεξάνδρου και Θ. Κορνάρου. Τα τεστ θα πραγματοποιηθούν από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας.

Το 7ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Περιθαλπόντων Ατόμων με Άνοια

25 και 26 Οκτωβρίου 2019, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου. Απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας, φροντιστές-περιθάλποντες, στα μέλη των οικογενειών ατόμων με άνοια, με  ελεύθερη είσοδο σε κάθε ενδιαφερόμενο συμπολίτη. Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί Έκθεση φωτογραφίας του κ. Στέφανου Πατεράκη, και Έκθεση ζωγραφικής σε βότσαλα του κ. Παύλου Ποτουρίδη. Και οι δύο καλλιτέχνες είναι μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Προβολή ταινίας «Για θύμησε μου» στις 30 Οκτωβρίου 2019

Μια ταινία για τη νόσο Alzheimer σε σενάριο Μαρίας Σβολιαντοπούλου και σκηνοθεσία Αντώνη Ρενιέρη, για την επιβράβευση της προσφοράς των περιθαλπόντων ατόμων με νόσο Alzheimer.

Οι δράσεις για τον παγκόσμιο μήνα Alzheimer, τελούν υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Alzheimer, της Περιφέρειας Κρήτης, της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας, του Δήμου Ηρακλείου, του Ιατρικού Συλλόγου και Ιατρικός Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Comments are closed.