ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Ημέρα του Φροντιστή

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

alzheimer logo

Γιατί φροντίδα, δεν είναι να γίνεσαι κομμάτια

Η Ημέρα του Φροντιστή είναι ένας θεσμός που έχει καθιερωθεί εδώ και μια  δεκαετία από την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών,ως ένδειξη αναγνώρισης του δύσκολου έργου που επιτελούν οι φροντιστές των ατόμων με Alzheimer και άλλες μορφές άνοιας.

Στη μάστιγα του 21ου αιώνα, τη νόσο Alzheimer, μαζί με τον ασθενή συνήθως πάσχει όλη η οικογένεια.  Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 200.000 άτομα με Alzheimer.  Στο καθένα από αυτά αντιστοιχούν τουλάχιστον δύο άνθρωποι –συνεπώς 400.000- που  φροντίζουν σε τακτική βάση για την κάλυψη την αναγκών του, για την άνετη, ασφαλή και με αξιοπρέπεια διαβίωσή του. Είναι συνήθως μέλη της οικογένειας και στη συντριπτική τους πλειονότητα γυναίκες, εντελώς απροετοίμαστες για το δύσκολο ρόλο που καλούνται να αναλάβουν.

Οι αυξημένες απαιτήσεις της φροντίδας έχουν ως αποτέλεσμα την οικονομική, ψυχολογική και σωματική επιβάρυνσή τους,  και η αναγνώριση και η ανακούφιση του φορτίου των φροντιστών αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της αποτελεσματικής αντιμετώπισης της νόσου.

Η Εταιρία Alzheimer και συναφών διαταραχών Νομού Ηρακλείου ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ,  με σεβασμό, υπευθυνότητα και συνέπεια συμπαραστέκεται και εκείνη στους φροντιστές έμπρακτα, ενισχύοντας τις δεξιότητες που απαιτεί ο δύσκολος ρόλος τους και προσφέροντας ανακούφιση στη δύσκολη καθημερινότητα.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας του φροντιστή,  η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ οργανώνει εκδήλωση την ΤΡΙΤΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 ώρα 6.00 το απόγευμα, στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού (Κοσμά Ζώτου και Μονής Αγκαράθου) και ομιλητή τον κ. Κωστή Προύσκα Ψυχολόγο, Δρ Γεροντολογίας, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος, με θέμα :

«Πως αντιλαμβάνονται την Πραγματικότητα οι Άνθρωποι με Άνοια:
Διαχείριση της Καθημερινότητας»

Η εκδήλωση αφιερώνεται τιμητικά σε όλους τους περιθάλποντες των ασθενών μας που παρακολουθούν τις ομάδες ενημέρωσης εκπαίδευσης και ψυχολογικής  υποστήριξης στα κατά περιοχές κέντρα της Εταιρείας μας (Τρίτης Τετάρτης Πέμπτης και Παρασκευής).

Η πρόσκληση είναι ανοικτή για οποιοδήποτε άτομο επιθυμεί να ενημερωθεί, να εκπαιδευτεί σχετικά και να μοιραστεί μαζί μας τη χαρά του εθελοντισμού.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ.

Comments are closed.