Δελτίο τύπου – 7ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Περιθαλπόντων και Επαγγελματιών Φροντιστών Ατόμων με Άνοια

7ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΕΡΙΘΑΛΠΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΟΙΑ

25 και 26 Οκτωβρίου 2019

στο ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

Δελτίο τύπου

                                                                                                         

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κοινού το 7ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Περιθαλπόντων και Επαγγελματιών Φροντιστών Ατόμων με Άνοια στο ΕΒΕΗ την Παρασκευή και το Σάββατο 25 και 26 Οκτωβρίου 2019.

Το Σεμινάριο συνδιοργανώθηκε από την  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ του Ηρακλείου Εταιρεία για τη νόσο Alzheimer και την Υγιή Γήρανση, και την Περιφέρεια Κρήτης και τέθηκε υπό την αιγίδα : Δήμου Ηρακλείου, 7ης  ΥΠΕ Κρήτης, Τμήματος Ιατρικής Π.Κ., Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Alzheimer, Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, Ιατρικής Εταιρείας Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις καταστάσεις συμμετοχής παρακολούθησαν 197 άτομα. Φοιτητές ήταν 83, Περιθάλποντες ατόμων με άνοια ή και άλλων χρόνιων παθήσεων οικογενειακοί 31 και επαγγελματίες φροντιστές 14, επαγγελματίες υγείας 34, ενδιαφερόμενοι πολίτες 35. Ήταν Έλληνες πολίτες 192 και αλλοδαποί 5. Αναφορικά με το φύλο συμμετείχαν Άνδρες 43 και Γυναίκες 154.
Η αξιολόγηση της εκδήλωσης ήταν: 48 «άριστα» 67 «πολύ καλά» στα υπόλοιπα δεν αναφέρθηκε καμία αξιολόγηση.
Όσον αφορά τις προσδοκίες και προτάσεις βελτίωσης οι απαντήσεις επικεντρώθηκαν στην πραγματοποίηση περισσότερων σεμιναρίων και σε συχνότερα διαστήματα και τέλος υπήρξε θεαματική αναφορά σε πραγματοποίηση διαδραστικών εργαστηρίων και πρακτικών συμβουλών. Εντυπωσιακή η θετική αναφορά στο εργαστήριο «Φυσική ευεξία και άσκηση στην Τρίτη ηλικία».

Η είσοδος ήταν ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο και δόθηκαν πιστοποιητικά συμμετοχής.

Ευχαριστούμε τους ομιλητές που συμμετείχαν και συνετέλεσαν στην επιτυχία του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου, όπως και τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες υγείας, περιθάλποντες και φροντιστές ατόμων με άνοια, τους φοιτητές Νοσηλευτικής, Ψυχολογίας, Κοινωνικής Εργασίας και όλους τους ενδιαφερόμενους συμπολίτες  μας που το παρακολούθησαν.
Επίσης ευχαριστούμε τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη, την Διοικήτρια 7ης ΥΠΕ Κρήτης κα Μπορμπουδάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Λάμπρο Βαμβακά, την Αντιδήμαρχο Ηρακλείου κα Ρένα Παπαδάκη, την Αντιδήμαρχο Μαλεβιζίου κα Χρύσα Λυρώνη και τον Διοικητή του ΠΑΓΝΗ κ. Τασσόπουλο, τον Πρύτανη του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ κ. Ν. Κατσαράκη όπως και τους Καθηγητές του Πανεπιστημίου μας κ.κ. Α. Γκίκα, Χ. Λιονή, και Π. Μήτσια που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Αξιοσημείωτη επίσης ήταν η έκθεση μικρού μέρους των έργων του κ. Παύλου Ποτουρίδη –για λόγους χώρου του Επιμελητηρίου- τα έσοδα της οποίας ευγενώς προσφέρθηκαν από τον καλλιτέχνη υπέρ της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και τον ευχαριστούμε πολύ.
Ευχαριστίες στο ΕΒΕΗ για την άψογη φιλοξενία, την Εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ για την δημοσιότητα και την Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας για όλη την στήριξη.

Ευχόμαστε η ολοκλήρωση αυτής της διοργάνωσης να έδωσε χρήσιμες πληροφορίες για τη σημασία της ολιστικής προσέγγισης του ηλικιωμένου ασθενή και του ασθενή με άνοια και την καλύτερη ποιότητα ζωής ασθενών και περιθαλπόντων.

 

Comments are closed.