Χριστουγεννιάτικη γιορτή απο την «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

 logo

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Εταιρείας Νόσου Alzheimer και συναφών διαταραχών Νομού Ηρακλείου «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» πραγματοποιήθηκε και φέτος στο ξενοδοχείο Galaxy, αφιερωμένη όπως πάντα στην χαρά του εθελοντισμού με την παρουσία πολλών αγαπητών μελών και φίλων μας.

Όπως είναι πλέον γνωστό, η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ εκτός από την προσφορά της στα άτομα με άνοια και τις οικογένειές τους, με νοητική ενδυνάμωση, εκπαίδευση και ψυχολογική υποστήριξη, προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να ευαισθητοποιήσει και παράλληλα να καλλιεργήσει την ενημέρωση «για το πέρασμα στην τρίτη νεότητα», για ενεργό και υγιή γήρανση με σωστή διατροφή, με πνευματική και σωματική άσκηση.

Με υποδειγματικά και ξεχωριστά παραδείγματα συμπολιτών μας που θέλουμε να τιμήσουμε όπως το αγαπητό μας ζεύγος Μανώλη και Αλίκης Σταυρακάκη. Τον κ. Μανώλη Σταυρακάκη θυμόμαστε επί σειρά ετών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μήνα, ο οποίος ελάμπρυνε το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού.

Την κυρία Αλίκη σημαντικό στέλεχος του Φιλοπτώχου ταμείου του ιδίου Ναού, υπό την εποπτεία του μακαριστού Πατρός Αντωνίου Παπαδημητρίου, να ασχολείται με θέματα των ενοριτών, με κατ΄οικον επισκέψεις, με συσσίτια και ποικίλη στήριξη των φυλακισμένων στις φυλακές της Νέας Αλικαρνασσού  πάντα με χαμόγελο, ευγένεια και διακριτικότητα.

Ακόμα, αυτοί οι ευγενείς συμπολίτες μας έχτισαν μιαν εκκλησία κόσμημα, αφιερωμένη στον Αγιο Γεώργιο Νέου Κόσμου, η οποία ξεχωρίζει για το περίτεχνο τέμπλο της και τις εξαιρετικές αγιογραφίες της (από την Ανδρονίκη Χατζηδάκη). Αναβάθμισαν μιαν ολόκληρη περιοχή παρέχοντας συσσίτια, ιατροφαρμακευτική βοήθεια και άλλα πολλά. Εκεί ένα μελίσσι από νέους ανθρώπους κινητοποιείται και συναγωνίζεται σε προσφορά κάθε είδους. Όλα αυτά τα χρόνια με την οικονομική κρίση αλλά κυρίως την κρίση αξιών ο κ. και η κα Σταυρακάκη παραμένουν φωτεινό παράδειγμα και θα θέλαμε να τους απευθύνουμε δημοσίως ΕΠΑΙΝΟ και να τους ευχηθούμε να έχουν υγεία και ευλογία να συνεχίζουν την μοναδική προσφορά τους με την λεβεντιά ψυχής και εμφάνισης που τους χαρακτηρίζει.

Μακάρι να αντλούμε όλοι μας από το φωτεινό τους παράδειγμα!

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Μουσική Οικογένεια του Δημήτρη Ζαϊμάκη που με τον μικρό Ιωνα και τις γλυκές μελωδίες με το βιολί του, πλαισίωσε μουσικά την εκδήλωση σε ιδανική σύνδεση της παιδικής με την τρίτη ηλικία.

Το Δ.Σ.
Εταιρείας Νόσου Alzheimer και συναφών διαταραχών Νομού Ηρακλείου ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

 

 

« 1 of 2 »

Comments are closed.