ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΑΝΟΙΑ – 3ος Οικογενειακός Δρόμος στην Κρήτη

logo

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΑΝΟΙΑ

 ΚΑΙ … ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ή ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ

     3ος Οικογενειακός Δρόμος στην Κρήτη

H Εταιρεία Νόσου Alzheimer και συναφών διαταραχών Νομού Ηρακλείου ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ θα συμμετάσχει στον  3ο Οικογενειακό Δρόμο στην Κρήτη (τρέξιμο και περπάτημα) 5.000 μέτρων και 500 μέτρα για όλες τις ηλικίες που θα πραγματοποιηθούν την ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 στις 9.30 το πρωί και είναι αφιερωμένοι στην μνήμη της Αντιπεριφερειάρχη ΒΙΡΓΙΝΙΑΣ ΜΑΝΑΣΑΚΗ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ σας προσκαλεί να ενταχθείτε στις ομάδες και να περπατήσετε ή να τρέξετε για τα άτομα με άνοια και τις οικογένειες που τους φροντίζουν.

 Ο 3ος Οικογενειακός Δρόμος των 5000 μ. πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 11oυ Kνώσειου Ημιμαραθώνιου και διοργανώνεται από τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Κρήτης & την Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραπόστασης

 • Επίσης μπορείτε να συμμετέχετε στον δρόμο των 500 μ. με αφετηρία το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και Τερματισμό στην Πλατεία Ελευθερίας.

 Σύμφωνα με την έκθεση της Παγκόσμιας Εταιρείας Alzheimer (ADI) η σωματική δραστηριότητα αποτελεί έναν από τους παράγοντες που μπορεί να οδηγήσει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης της νόσου.

Αφετηρία για τον Ημιμαραθώνειο και τον Οικογενειακό Δρόμο:

 Κνωσός  ώρα 9.30

 Για τον Δρόμο των 500 μ. Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Τερματισμός:        Πλατεία Ελευθερίας

Ο 3ος Οικογενειακός Δρόμος -δίχως ανταγωνιστικό χαρακτήρα-, δίνει την δυνατότητα σε όλες τις οικογένειες της πόλης μας αλλά και σε μεμονωμένους αθλητές να συμμετάσχουν. Ακόμη μπορούν να συμμετέχουν ανήλικοι με την συνοδεία των κηδεμόνων τους.

Σε αυτήν την κατηγορία δεν θα υπάρξουν έπαθλα και βραβεύσεις

 

Δηλώσεις συμμετοχής και Παραλαβή αριθμών για τους αγώνες: Από Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου μέχρι Σάββατο 4 Μαρτίου (πρωινές ώρες) μπορούν να παραλαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι τον αριθμό συμμετοχής:

α) από την Πύλη Ιησού οδός Έβανς και Πλαστήρα γωνία (έκθεση Νίκου Καζαντζάκη του Δήμου Ηρακλείου) και

β) από το γραφείο ενοικιάσεων αυτοκινήτων interoand οδός 25ης Αυγούστου αρ. 26

Κόστος Συμμετοχής

  • ημιμαραθωνιος 12 ευρώ ως τις 19 Φεβρουαρίου
  • 15 ευρώ από 12-17/2 που κλείνουν οι εγγραφες
  • 5 χλμ 6 ευρώ
  • 500 μ. 2 ευρω

 

Μεταφορά αθλητών από Ηράκλειο σε Κνωσό: Η μεταφορά θα γίνει δωρεάν με λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ηρακλείου από το άγαλμα του Βενιζέλου στις ώρες 07:30-07:45-08:00.
Μπορείτε να δηλώνετε και μέσω του site cretamarathon.gr η στα τηλέφωνα 6972016000 -2810344774 Καμπαξής Σπυρίδων & 6945251883 Πολλάκης Ευάγγελος (υπεύθυνοι διοργάνωσης).

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ

 1. Η διαδρομή του αγώνα του Ημιμαραθωνίου: : Εκκίνηση έξω από τις αρχαιότητες της Κνωσού, Λεωφόρος Κνωσού- Αγ.Ιωάννης, Μπεντεβή , περνάμε πάνω από την γέφυρα, Λεωφόρος Δημοκρατίας- πλατεία Ελευθερίας-Δικαιοσύνης -Καλοκαιρινού-62 Μαρτυρων – Γιόφυρος παραλιακή Λεωφόρος προς Αλικαρνασσό-επιστροφή- 25ης Αυγούστου- Λ.Δικαιοσύνης Καλοκαιρινού-Χανιόπορτα- Πλαστήρα -ΟΑΣΗ- Γεωργιάδη-Δημοκρατίας τερματισμός πλατεία Ελευθερίας.
 2. Η διαδρομή του αγώνα των 5 χλμ. Εκκίνηση έξω από τις αρχαιότητες της Κνωσού, Λεωφόρος Κνωσού- Αγ. Ιωάννης, Μπεντεβή, περνάμε πάνω από την γέφυρα, Λεωφόρος Δημοκρατίας- τερματισμός πλατεία Ελευθερίας
 3. Διαδρομή 500μ. εκκίνηση έξω από το Εργατικό κέντρο Ηρακλείου

 

ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ

για τον οικογενειακό αγώνα: Σταθμός ανεφοδιασμού με νερό στο μέσον περίπου της διαδρομής, στην περιοχή Άγιος Ιωάννης από τον Σύλλογο Καραμπουρνιωτών Ηρακλείου Καθώς επίσης και στον τερματισμό του αγώνα.
Για τον Ημιμαραθώνιο: στην πλατεία Ελευθερίας- 8χλμ-12-χλμ-16χλμ 20 χλμ.

Μουσικά δρώμενα σε εκκίνηση και τερματισμό: Υπόκρουση μουσικής θα συνοδεύσει τους αθλητές στην εκκίνηση και στον τερματισμό του αγώνα.

 Η ιατρική κάλυψη του αγώνα θα γίνει από τον Ασκληπιό Κρήτης.

Όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους ευθύνη

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή μέσω του site cretamarathon.gr η στα τηλέφωνα 6972016000 -2810344774 Καμπαξής Σπυρίδων & 6945251883 Πολλάκης Ευάγγελος (υπεύθυνοι διοργάνωσης).

Comments are closed.