Υπογραφή Διακήρυξης της Γλασκώβης για την άνοια

Αγαπητά μέλη και συνεργάτες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Alzheimer,

όπως σας έχουμε ενημερώσει κατά καιρούς χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για τη συγκέντρωση υπογραφών για τη Διακήρυξη της Γλασκώβης.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Alzheimer Europe ώστε η άνοια να γίνει προτεραιότητα στον ευρωπαϊκό τομέα υγείας.
Η Ελλάδα είναι πολύ ψηλά στη συγκέντρωση υπογραφών. Οι προσπάθειες όλων μας έφεραν τη χώρα μας στην πέμπτη θέση πανευρωπαϊκά.
Θα θέλαμε να σας ενθαρρύνουμε να συνεχίσετε την προσπάθειά σας και να ενημερώσετε τις επαφές σας και τους επωφελούμενους των σωματείων σας για την καμπάνια αυτή.

Οι υπογραφές θα συνεχίσουν να συλλέγονται ως και τις 30/11 και στη συνέχεια θα παρουσιαστούν στους εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μπορείτε να κατεβάσετε το φύλλο υπογραφών κάνοντας κλικ εδώ: Glasgow Declaration φόρμα υπογραφών

Σας επισυνάπτω τον σύνδεσμο με τη μετάφραση της διακήρυξης στα ελληνικά: http://www.alzheimer-europe.org/Policy-in-Practice2/Glasgow-Declaration-2014/Other-languages/Ellenikha καθώς και τον σύνδεσμο για την ηλεκτρονική υπογραφή της διακήρυξης: http://alzheimer-europe.org/petition/sign/17969/gr. Η διαδικασία είναι πολύ σύντομη, αλλά πολύ σημαντική!

Για όσα σωματεία λειτουργούν Κέντρα Ημέρας η εμπειρία έχει δείξει ότι η συλλογή ιδιόχειρων υπογραφών είναι πολύ αποτελεσματική. Σας επισυνάπτω λοιπόν μια φόρμα για συλλογή ιδιόχειρων υπογραφών σχετικά με τη Διακήρυξη της Γλασκώβης. Αν μπορείτε εκτυπώστε την για να συλλέγετε υπογραφές από το προσωπικό σας, τους συμμετέχοντες στα προγράμματά σας και τους επισκέπτες των Μονάδων σας. Μετά θα σας παρακαλούσα να μας στείλετε συμπληρωμένο το αρχείο excel για να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες για την ανάρτηση των υπογραφών στο site της Alzheimer Europe.Υπάρχει πάντα αναφορά από ποια εταιρεία συλλέχθησαν οι υπογραφές.

Άλλοι προτεινόμενοι τρόποι να συλλέξουμε υπογραφές:

Ατομικά: – Να ενταχθεί η Διακήρυξη της Γλασκώβης και οι σχετικοί σύνδεσμοι στην ιστοσελίδα του σωματείου σας (όλα έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά)

–          Να ενημερώσετε για την καμπάνια σε κάποια επόμενη συνάντηση, συνέδριο, εκδήλωσή σας

–          Να ενημερώσετε τις προσωπικές σας επαφές που είναι ευαισθητοποιημένες απέναντι στην προσπάθεια που κάνουμε για τους ασθενείς με άνοια και τις οικογένειές τους

Οργανισμοί-Φορείς Διακυβέρνησης: – Να κάνετε επαφή με τους τοπικούς φορείς (ιατρικούς συλλόγους, κοινωνικούς φορείς, μητροπόλεις, δήμους και περιφέρειες κ.α.).

Παραμένω στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση χρειαστείτε.

Με εκτίμηση,

Ξένια Μαϊόβη

********************************************

Γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών

Πέτρου Συνδίκα 13, Θεσσαλονίκη, 546 43

Τηλ: +30 2310 810411, Γραμμή Βοήθειας: +30 2310 909000 Fax: +30 2310 925802

E-MAIL: xmaiovi@alzheimer-hellas.gr

WEB: www.alzheimer-federation.gr

Comments are closed.